בנושא חומרי ניקוי למוסדות וארגונים, חשוב לבחון את הצרכים המיוחדים של המוסד או הארגון המדובר. כל מוסד וארגון יכול להיות עם דרישות ניקוי מיוחדות בהתאם לסוג הפעילות שמתבצעת בתוכם. הקדמה ראשונה היא לחקור את המצב הקיים ולזהות את התחומים שידרשו לניקוי ולתחזקה. במהלך תהליך זה, יש לדאוג שהחומרים המשמשים יהיו איכותיים ויעילים לטיפול בכל סוגי הלכלוך והזיהום האפשריים.
לצורך ניקוי ותחזוקה של מוסדות וארגונים, ניתן לשים לב למספר סוגי חומרים נפוצים:
1. אבקות וחומרי ניקוי כלליים – כגון חומרי ניקוי כלליים, מטלית מיקרופייבר, אבקה לניקוי שטיחים ורהיטים ואבקת אגרוף.
2. מוצרי ניקוי למטבח – כוללים חומרי ניקוי עוצמתיים להסרת שומנים ולכלוך מצטבר על קירות ודלפקים, נוזל ניקוי לכלים ומברשות, חומרי ניקוי לכיריים ותנורים, ופירוי חומרי ניקוי לטיהור השיש ומשטחים אחרים.
3. מוצרי ניקוי לחדרי רחצה – ניתן להשתמש בסבון נוזלי או מוצק, נוזל ניקוי לשירותים, מוצרי ניקוי לטואלטים, טיפוח וניקוי מראות ומשטחי זכוכית בחדרי הרחצה.
4. מוצרי ניקוי לפרקט, שטיחים ומשטחי רצפה – להסרת לכלוך מפרקט ורצפות עץ, ניתן להשתמש בחומרי ניקוי עץ מיוחדים. בנוסף, לכיסוי מזרנים ושטיחים בשטחים תחבורתיים יש להשתמש בחומרי ניקוי לשוטף המתאימים.
עד ששוטפים את החומר במי נקיון או מאבק מיד לאחריו יש לשוטף גם את הכיור, דלפקים וקירות.
לסיכון שלא יזוק שטיח נפתח בהסרת הבוץ, המלבלב יפילו בתוך מים שבהם מהולים דקיקות סבונט דורם כחמש דקות ולאחר מכן מתבצע שטיפה רגילה או במקרה של שטיפה עיוורת בהוספת דחיסת זיקוק 800 מ"ל לאריזה של 10
נכתב אי היכולת של מש