חדשות | דעות | בלוג
עדכונים שוטפים על כל מה שחם

מה ההבדל בין שמן זית רגיל לכתית

שמן זית הינו מרכיב מרכזי במטבחים ברחבי העולם, ובמיוחד במטבח הים-תיכוני, המפורסם בתזונתו הבריאה והמזינה. השימוש בשמן זית נפוץ לא רק בגלל הטעם העשיר שהוא מוסיף למאכלים, אלא גם בזכות תכונותיו התזונתיות שהופכות אותו לבריא במיוחד ללב ולמערכת הדם. שמן זית מכיל חומצות שומן בלתי רוויות מונו, נוגדי חמצון ופיטוכימיקלים שמשפיעים לטובה על הבריאות.

### בחירת שמן זית איכותי

בשוק קיים מגוון רחב של סוגי שמן זית, והבחירה בשמן המתאים יכולה לשפר את איכות המנה ואת התועלות הבריאותיות ממנה. דרגות איכות שמן הזית משתנות, והן כוללות: שמן זית כתית מעולה, שמן זית כתית, שמן זית מהודר ושמן זית רגיל. על מנת ליהנות מהיתרונות המרביים של שמן הזית, מומלץ לבחור בשמן זית כתית מעולה, המיוצר מהסחיטה הראשונה של הזיתים, ללא שימוש בחום או חומרים כימיים, השומר על איכות השמן ועל רמת נוגדי החמצון והחומרים הבריאים הנמצאים בו.

שמן זית משמש לא רק בשפע בתזונה, אלא גם בתחום הטיפוח והבריאות. השימוש החיצוני בשמן זית ידוע מזה אלפי שנים לטיפול בעור ובשיער, הודות ליכולת הלחות של השמן ולתכונותיו האנטי-אינפלמטוריות. כמו כן, נכון להשתמש בשמן זית כחלק מרוטינת הטיפוח היומיומית, לפני השינה או לאחר מקלחת, על מנת לשמר את רכות העור ולהעניק לו לחות טבעית.

אין ספק ששמן זית הוא מתנה של הטבע, המוסיף טעם, ריח ובריאות לחיינו. השימוש המתמיד והנכון בשמן זית יכול לתרום לשמירה על מערכת דם בריאה, לחיזוק מערכת החיסונית ולהאטת תהליכי הזדקנות. בין אם במטבח או כחלק משגרת הטיפוח, שמן זית הוא מוצר רב-ערך ואיכותי, שכדאי להכיר ולכלול בשגרת החיים היומיומית.

https://www.meshekpinchas.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%94%d7%94%d7%91%d7%93%d7%9c-%d7%91%d7%99%d7%9f-%d7%a9%d7%9e%d7%9f-%d7%96%d7%99%d7%aa-%d7%a8%d7%92%d7%99%d7%9c-%d7%9c%d7%9b%d7%aa%d7%99%d7%aa/

שתף
כל החדשות
רוצה לחדש לנו?

כתבו לנו חדשות, כתבות או מאמרים ונשמח לפרסם אצלנו באתר את הכתבות הרלוונטיות

דילוג לתוכן