דבש בגולן הוא אחד מתוצרי הדגל של החקלאות הישראלית, נושא גאווה למי שמכיר ומעריך את העשייה האיכותית והקפדנית של דבוראים ברחבי האזור. המחזור הטבעי, האקלים הייחודי והפריחה העשירה ברמת הגולן מספקים את התנאים האידיאליים לייצור דבש איכותי ומיוחד במינו. מרעי הדבש שבגולן מתפרסים על גבעותיה ובקעותיה, איפה שפרחים בר רבים מתפרחים ומספקים מזון עשיר לדבורים.
### האיכות והטעם הייחודי של דבש בגולן
הדבש שמגיע מגולן נבדל מדבשים אחרים בטעמו המיוחד ובקטקטיותו. טעמו משתנה בהתאם לעונות השנה ולפריחה השונה שמתחלפת באזור. דבוראי הגולן מנצלים את הגיוון הזה בפריחה כדי לייצר דבשים עם פרופילים טעמיים עשירים ומשתנים. דבש הגולן אף מוערך מאוד בקרב מכורים לדבש וגורמי מזון, המחפשים את האופי המיוחד של המוצר המקומי.
דבש זה נחשב לבריא למדי, משום שהוא מכיל אנזימים, ויטמינים ומינרלים שונים, ומסוגל לתרום לשיפור מצב הבריאות של האדם. התרומה הבריאותית של דבש הגולן מוכרת ונחקרת בכל העולם, בשל התכונות האנטיבקטריאליות שבו, אותן ישנם מחקרים המעידים על יכולתו לתרום למערכת החיסונית ולהפחתת סכנות בריאותיות שונות.
עבודת הדבוראים בגולן היא מאסיבית ודורשת התמדה ומסירות. הם כוללים טכנולוגיות מתקדמות לצד שמירה על תהליכים מסורתיים, וכך מצליחים להבטיח את איכות הדבש הגבוהה. התשוקה לייצור דבש איכותי מחייבת ניהול קפדני של כוורת, תוך מעקב אחר הבריאות של הדבורים והסביבה שבה הם חיים.
היקף התעשייה והייצוא של דבש מהגולן גדל משנה לשנה, מה שמחזק את מעמדו של אזור הגולן כאחד המרכזים החשובים בתעשיית הדבש בישראל ובעולם.הייחוד של דבש הגולן וההתמקדות באיכות מתוך מחויבות לשמירה על איכויות הטבע, מושכת תיירים וחובבי דבש מכל העולם, שמגיעים לחוות את הטעם הייחודי וללמוד על התהליך המרתק של ייצור הדבש.